Terapiaratsastus

Pisan eräratsutTerapiaratsastuksessa korostuu hevosen terapeuttinen vaikutus ihmiseen: hevosen kolmiulotteinen liike ja lämpö ovat olleet kuntoutusmuotoja lääketieteen alkuajoista asti. Hevonen rauhoittaa, opettaa, kasvattaa ja kuntouttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Terapiaratsastustunnit ovat yksilöllisesti suunniteltuja. Pääasiassa yksityistunteja, mutta mahdollisuus ratsastajien osaamistasosta riippuen myös 2-3 hlö:n ryhmätunneille. Tällöin jokaisella ratsastajalla pitää olla oma avustaja mukana tai ainakin ryhmän vetäjä / kuljettaja, joka auttaa selkään nousussa ja laskeutumisessa.

Terapiatunnit ovat ratsastajille, jotka voivat nousta hevosen selkään yhden aikuisen avustuksella portaan tai tuolin päältä. Ei rullatuolihissiä vielä käytössä selkään nousua varten.

Hinta 45 € / h / hlö

Terapiatunteja koskevat samat peruutusehdot, kuin muitakin ratsastajia, joten jos ette pääse tuomaan ratsastajaa tunnille, olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa viimeistään edellisenä päivänä, tai lähettäkää lääkärintodistus äkillisestä sairastumisesta viikon sisällä postitse, muutoin veloitamme 20 € peruutusmaksun.