Terapiaratsastus

Pisan eräratsutTerapiaratsastuksessa korostuu hevosen terapeuttinen vaikutus ihmiseen: hevosen kolmiulotteinen liike ja lämpö ovat olleet kuntoutusmuotoja lääketieteen alkuajoista asti. Hevonen rauhoittaa, opettaa, kasvattaa ja kuntouttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Terapiaratsastustunnit ovat yksilöllisesti suunniteltuja. Pääasiassa yksityistunteja, mutta mahdollisuus ratsastajien osaamistasosta riippuen myös 2-3 hlö:n ryhmätunneille. Tällöin jokaisella ratsastajalla pitää olla oma avustaja mukana tai ainakin ryhmän vetäjä / kuljettaja, joka auttaa selkään nousussa ja laskeutumisessa.

Terapiatunnit ovat ratsastajille, jotka voivat nousta hevosen selkään yhden aikuisen avustuksella portaan tai tuolin päältä. Ei ole pyörätuolihissiä käytössä selkään nousua varten. Selkäännousuramppi portailla on Simossa uudella tallillamme Viantienjoentie 138, Viantie, Simo.

Hinta 60 € / h / hlö ohjattu yksityistunti, jossa keskitytään myös. esim.ratsastajan venyytysharjoituksiin, istunta- tai kouluratsastus / esteharjoituksiin, tai yksityinen maastovaellus.

Vuokraus 30 € / h itsenäisesti ratsastusta harrastaneille, osaaville liikuntarajoitteisille tai ryhmätunneille osallistuville, joita ei haittaa se, että tunnilla on muitakin ratsastajia samaan aikaan.

Erityislasten- sekä aikuisten ratsastus talutustuntina esim. liikuntarajoitteisille lapsille tai aikuisille / sokeille ratsastajille, tai esim.  Adhd -oireisille lapsille hintaan 30 € / hlö / talutustunti.

Terapiatunteja koskevat samat peruutusehdot, kuin muitakin ratsastajia, joten jos ette pääse tuomaan ratsastajaa tunnille, olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa viimeistään edellisenä päivänä, tai lähettäkää lääkärintodistus äkillisestä sairastumisesta viikon sisällä postitse, muutoin veloitamme 30 € peruutusmaksun.